Service

Contact opnemen of een afspraak maken

*Verplichte velden

Trage computer

Traagheid kan veel verschillende oorzaken hebben bij een computer. Een harde schijf met problemen kan een oertraag systeem opleveren, maar de traagheid kan ook komen door een gebrek aan werkgeheugen (RAM), te weinig beschikbare opslagruimte, een virus of andersoortige malware, of door software met een fout.
Vast staat in elk geval wel dat een trage computer een hoop ergernis oplevert. Eigenlijk is traagheid van een computer binnen de beperkingen van de hardware altijd oplosbaar.
De kosten voor het oplossen van traagheid zitten gemiddeld €60 tot €90, mits er geen hardware (soms de harde schijf) vervangen hoeft te worden. Is je computer van nature al te traag, dan kun je ook het laten plaatsen van een Solid State Drive overwegen. Zie daarvoor het kopje 'Snelheidboost' op deze pagina.

Wil je een afspraak maken?

Klik hier

Malware

Veel computer krijgen na verloop van tijd last van één of meerdere vormen van Malware. Malware is de verzamelnaam voor alle zogenoemde kwaadwillende software. Daaronder valt van alles en nog wat, maar het gaat hierbij bijvoorbeeld om:
  • Adware, gemaakt om reclame te tonen via popups en andere hinderlijke toevoegingen binnen de browser.
  • Keyloggers, gemaakt om gegevens af te pakken, door ingetype wachtwoorden en andere informatie naar derden door te sluizen.
  • Ransomware, gemaakt om geld afhandig te maken, bijvoorbeeld door de windows account op slot te zetten en je enkel te laten inloggen na betaling.
  • Virus, een zelfreproducerend programma met als doel vaak het onbruikbaar maken van een computer of bestanden.
Helaas is bovenstaande een verre van complete lijst. Computers kunnen door allerlei verschillende malware besmet raken. Gelukkig is het in de meeste gevallen mogelijk om de besmetting te verwijderen.
Het verwijderen van malware kost €60 tot €90.

Interne schoonmaak

Na verloop van tijd raken met name laptops verstopt met stof, haartjes en andere vuildeeltjes. Deze rommel wordt door de ventilator aangezogen en blijft vervolgens tegen de 'uitlaat', een roostertje aan onder-, zij- of voorkant van de laptop, geplakt zitten. Hierdoor kan de laptop zijn warme lucht niet meer kwijt en raakt oververhit. De laptop wordt erg warm en kan zich uit zelfbescherming uitschakelen. Na een poosje is de laptop afgekoeld en kan in principe weer angezet worden tot de volgende crash, maar zulk misbruik zal de hardware niet lang overleven. Beter is het om de laptop van binnen grondig schoon te laten maken. Door de extra warmte is de koelpasta vaak verdroogd. Koelpasta bevorderd de hitteoverdracht van processor en videochip naar de zogenaamde heatsink. Bij de schoonmaak hoort dus ook het vervangen van de koelpasta. Pas dan kan de laptop weer met een gerust hart gebruikt worden.
Ook bij desktops is stofophoping een probleem, zij het zelden zo ernstig als bij een laptop.
De kosten voor een interne schoonmaak bedragen

Snelheidsboost

Is je computer al een paar jaartjes oud en zou je het apparaat nog een tweede leven toewensen? Dan is het laten een plaatsen van een Solid State Drive (SSD) een goede keuze. Een SSD vervangt de traditionele harde schijf en is biedt verreweg de grootste snelheidswinst die te behalen valt door een hardwareupgrade. De computer start veel sneller op, het wisselen en openen van software gaat veel sneller en het geheel voelt een stuk sneller aan.
Een SSD heeft geen bewegende delen en daarmee minder kans op defecten bij een stoot of val dan conventionele harde schijven. Een nadeel van SSD's is de hogere prijs per Gigabyte. Wil je veel data opslaan, dan loopt het in vergelijking met een gewone schijf in de papieren. SSD's worden jaar na jaar goedkoper, dus op dat punt valt ook nog de nodige verbetering te verwachten.
De kosten voor het plaatsen van een SSD zijn afhankelijk van de benodigde hoeveelheid opslagruimte, en of er data van de oude schijf moet worden verhuisd. Houd rekening met rond de €150 in totaal bij een SSD van 128GB, €200 voor 256GB.

Installatie besturingssysteem

Een (her)installatie van windows of Mac OS kan uitgevoerd worden vanaf €50. Dit bedrag is zonder databehoud. Wil je data overgezet hebben en bepaalde software geïnstalleerd hebben, dan vallen de kosten wat hoger uit.

Overige service

Naast traagheid en malwareproblemen zijn er natuurlijk nog allerlei zaken waar mijn hulp bij ingeschakeld zou kunnen worden, zoals het oplossen van mailproblemen of het installeren van software. Voor dergelijke zaken geldt mijn uurtarief van €33,50,- inc btw.. Voor sommige zaken moet de computer langsgebracht worden, andere kunnen ook op afstand opgelost worden.
Twijfelt je of het probleem door mij kan worden aangepakt, vraag dan naar de mogelijkheden.

No cure, no pay

Bij mislukte of onuitvoerbare service betaal je niets, tenzij van tevoren anders overeengekomen.

Wil je een afspraak maken?

Klik hier