Laptopreparatie (niet-Apple)

Vraag een reparatie bij Atomrepair aan

Macbook
iMac
Laptop (Windows)
Desktop (Windows)
Geen idee
DC- of andere jack
Beeldscherm
Toetsenbord
Ventilator
Harde schijf
Scharnieren
Moederbord
*Verplichte velden

Vervangings- en andere reparaties

Een laptop kan kapot gaan bij een val, stoot, of door er een glas drinken overheen te laten vallen. Vooral schermen, harde schijven, aansluitpunten (stroomplug en usb) en toetsenborden geven met enige regelmaat de geest. Haast alle onderdelen van een laptop zijn gewoon te vervangen of, in sommige gevallen, te repareren.
Je kunt hiervoor bij mij terecht.

Reparatie laten uitvoeren?

Klik hier

Moederbord defect?

Reparatie kan wèl

Reparatie van DC-, USB- en andere jacks

De DC-jack, ook wel bekend als stroomplug, gaat bij veel laptops kapot na een val of stoot. Dit gebeurt vooral snel wanneer de jack op het moederbord zit gesoldeerd, wat bij laptops kleiner dan 17 inch de norm is. Wanneer de jack kapot is laadt de accu niet meer op en gaat het inpluggen van de adapter vaak gepaard met geknetter en vonkjes. Vaak moet de stekker in een bepaalde hoek worden gehouden om de laptop nog aan te kunnen zetten, hoewel dit ook een teken van een kabelbreuk in de adapter kan zijn.
Ook USB-jacks en andere aansluitpunten op de laptop kunnen defect gaan en zijn in de meeste gevallen goed te vervangen. De reparatie is in de meeste gevallen voor €75 geregeld.

Beeldscherm laten vervangen

Heeft er iets tussen de laptop gezeten bij het dichtklappen, of is het apparaat gevallen, dan kan dat een barst in het beeldscherm tot gevolg hebben. Het vervangen van het scherm is bij vrijwel alle modellen laptop mogelijk. De kosten hiervoor lopen uiteen. Deels omdat de bevestigingsmethode de moeilijkheid van de reparatie bepaalt, maar ook omdat de schermen voor elk model weer anders geprijsd zijn. Houdt rekening met kosten tussen de €125 tot €175.

Vochtschade repareren

Hebt je een glas frisdrank of kop koffie over je laptop laten vallen, of hem een regenbui laten doorstaan? Zet hem dan zo snel mogelijk uit en verwijder de accu uit de laptop indien mogelijk. Dit voorkomt verergering van het probleem door corrosie. Zeker plakkerige drank als koffie (met suiker) en frisdrank is erg hardnekkig en kan nog lang na het ongelukje voor problemen zorgen. Laat de laptop daarom zo snel mogelijk schoonmaken. Bij langer wachten wordt het probleem steeds lastiger en soms zelfs onmogelijk om nog op te lossen.
Ik bespreek na het gratis vooronderzoek de mogelijkheden en reparatiekosten met je.

Scharnieren laten vervangen

De scharnieren van een laptop zorgen ervoor dat het scherm soepel open en dicht kan. Het is een zwak punt in veel laptops, ze kunnen breken bij veelvuldig gebruik of een val. Gelukkig zijn defecte scharnieren goed te vervangen. Gezien elke laptop andere scharnieren heeft en de beschikbaarheid lang niet altijd even goed is, kan deze reparatie wel een poosje in beslag nemen. Houdt rekening met kosten tussen de €50 tot €100.

Toetsenbord laten vervangen

Reageren bepaalde toetsen niet meer, of blijven ze hangen? Vaak is het toetsenbord van een laptop dan defect. Bij de meeste windows laptops is het toetsenbord redelijk simpel te vervangen. Bij Macs is het vaak lastiger, maar wel mogelijk. De kosten bij een windows laptop bedragen €40 tot €100. Voor toetsenbordvervanging bij een MacBook kun je de tarievenpagina raadplegen.

Ventilator laten vervangen

Komt er een ratelend geluid uit een laptop, of wordt de onderkant erg warm en loopt hij regelmatig vast, dan is de ventilator (CPU fan) vaak kapot of verstopt. Deze ventilator zorgt voor een goede afvoer van warmte binnen de laptop via een gat in de laptop, meestal aan de zij- of achterkant. Wanneer de warmte niet goed kan worden afgevoerd loopt de temperatuur binnen de laptop te hoog op en schakelt deze zich uit zelfbescherming uit. Vervanging van de ventilator en de koelpasta onder de processor en/of videochip lost het probleem op. De kosten komen bij de meeste laptops tussen de €50 tot €100 uit.

Harde schijf laten vervangen

Defecte harde schijven kunnen voor allerlei problemen zorgen, waarvan de ergste voor veel mensen permanent dataverlies is. Enkele symptomen van een defecte harde schijf zijn:
  • Tikkende geluiden uit de laptop
  • De laptop start soms niet, soms wel goed op
  • De laptop werkt erg traag
  • Een waarschuwing bij het opstarten, waarin meestal 'SMART' wordt genoemd
Een harde schijf is gemakkelijk te vervangen, eventueel door een sneller type (SSD). Daarnaast kan bij sommige harde schijfproblemen de data nog gered worden. Helaas is dit niet in alle gevallen mogelijk. Soms is het raadzaam om een bedrijf gespecialiseerd in dataherstel in te schakelen. Daarover zal ik advies geven.
Vermoed je dat de harde schijf in je laptop defect is, schakel de laptop dan uit en gebruik hem niet meer totdat u ernaar heeft laten kijken. De kosten hangen af van het type vervangende schijf en of windows door mij geïnstalleerd moet worden. Gemiddeld is de totaalprijs hiervoor €75 tot €200

Moederbord- of logicboard-diagnose en -reparatie

Zojuist te horen gekregen dat het moederbord of logic board van je laptop defect is en reparatie €600 of meer gaat kosten? Dat kan ook anders. Klik hier voor meer informatie, of neem direct contact op om een afspraak te maken.

No cure, no pay

Bij een mislukte of onuitvoerbare reparatie betaal je niets, tenzij van tevoren anders overeengekomen.

Reparatie laten uitvoeren?

Klik hier