Over dit bedrijf

In den beginne

Eerst maar even voorstellen: Mijn naam is Tom Petersen, ik ben geboren in 1981 en woonachtig in Maarssen. Als klein menneke heb ik al snel ontdekt dat computers allerlei leuke dingen kunnen. Dan bedoel ik met name spelletjes spelen, wat ik op mijn Atari 2600 en daaropvolgende apparaten dan ook veel heb gedaan.
Na mijn opleiding Multimedia Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht, waar ik onder andere webdesign, beeldbewerking en 3d ontwerp heb geleerd, heb ik op aanraden van mijn vader besloten mijn eigen bedrijfje in webdesign en grafisch ontwerp te starten. Dat was in 2006. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en heb ik mijn activiteiten uitgebreid naar computerservice en -reparatie. De originele naam, Atomdesign, van 'a Tom design', is ondanks de reparatieservice tot eind 2016 hetzelfde gebleven. Daarna viel het besluit om de reparatietak wat actiever te gaan promoten en naast Atomdesign ook Atomrepair als handelsnaam te voeren. De reparatiediensten zijn inmiddels ondergebracht onder de domeinnaam atomrepair.nl, maar de ontwerpdiensten zijn nog altijd op atomdesign.nl vinden.

Computerreparatie

Voordat een vriendin me vroeg een laptop met defecte DC jack te repareren was het nog niet in me opgekomen dat je een laptop ook uit elkaar zou kunnen halen, laat staan iets binnenin vervangen. Mijn eerste pogingen waren dan ook aan de buitenkant van de laptop met stukjes koper en lijm, in de hoop dat de plug van de adapter dan wel zou blijven zitten. Uiteindelijk heb ik toch de schroevendraaier maar gepakt, en het ding voorzichtig uit elkaar gehaald, waarna de volgende uitdaging zich aandrong. De DC jack zat namelijk gesoldeerd op het moederbord. Om dat te repareren moet je aan de slag met een soldeerbout. Beetje lastig, als je nog nooit iets hebt gesoldeerd. Dus: soldeerspullen kopen, youtube aan en oefenen maar! Uiteindelijk is de laptop gerepareerd (met beroerde soldeerverbindingen, maar hij deed het!) en ben ik, na een paar andere oefenreparaties en het opdoen van behoorlijke soldeerervaring, computerreparatie aan mijn klanten aan gaan bieden.

Moederbordreparatie

Bij de reparatie van laptops kom ik met enige regelmaat laptops met een moederbordprobleem tegen. Nu heb ik tot op zekere hoogte al langer de reparatie van deze printplaten aangeboden, maar dat ging niet veel verder dan het repareren van zichtbare schade. Een zwartgeblakerd onderdeeltje is waarschijnlijk defect, bijvoorbeeld. Het is lastig om veel meer te doen dan dat als je niet gehinderd bent door meer dan een grotendeels weggezakte HAVO opleiding aan electronische kennis, maar het kan wel. Natuurlijk bood het internet weer hulp in deze queeste. Hoe ontdek je of een voltage regulator kapot is, of iets verderop in de rail? Waarom is 5 volt geen 5 volt, maar staat er 3,6 op? Waarom werkt de backlight van de LCD niet? De vreugde die het repareren van zulke problemen oplevert, zeker als je een eerder door jezelf als hopeloos geval aangemerkte laptop weet op te lappen, is groots! PCB en moederbordreparatie is mijn jongste service en bied ik sinds mid-2016 aan klanten en collega's aan.

Webdesign & grafisch ontwerp

Toen ik dit bedrijf startte was het mijn bedoeling om ├ęcht bijzondere websites te maken, met een uniek ontwerp. De meeste websites van mijn hand uit eerdere jaren hebben dan ook vele uurtjes in het grafisch ontwerp zitten. Het beste voorbeeld daarvan is mijn eigen oude site uit 2008. Die is hiernaasthieronder te zien. Helaas is die site uiteindelijk toch wel erg uit de tijd geraakt, vooral vanwege het vele gebruik van Flash, een plugin die de laatste jaren steeds minder prominent op internet aanwezig is. Ik besloot een nieuwe website te bouwen en deze keer de informatie wat meer voor zichzelf te laten spreken.
De laatste jaren maak ik websites wat simpeler van grafische aard, omdat dat beter bij de wensen en verwachtingen van mijn klantenkring past. Dat betekent natuurlijk niet dat een wat uitgebreider grafisch ontwerp voor een website niet meer tot de mogelijkheden behoort!
Mijn ontwerpdiensten zijn gehuisvest op een andere website, atomdesign.nl.