Reparatie van moederbord en logic board

Vraag een moederbord/logicboardreparatie bij Atomrepair aan

*Verplichte velden

Diagnose en reparatie van logic boards

Als je MacBook een defect logic board heeft kun je hem wel weggooien. Toch? Als je nagaat hoe vaak 'koopt u maar een nieuwe' het resultaat is van een bezoekje aan de reparatiezaak of computerwinkel zou je denken dat er geen andere oplossing is. Zelf dacht ik dat ook, tot ik me begon te verdiepen in de reparatie van deze printplaten. Na veel vallen en opstaan weet ik wel beter; Logic boards zijn wel degelijk te repareren; een MacBook met vochtschade door een glas cola in zijn ingewanden of een kortsluiting door een foute chinese oplader is vaak nog goed te redden.
In veel gevallen is het defect terug te leiden tot één of twee onderdelen. Om die onderdelen te kunnen vervangen is wel de nodige kennis, kunde en geschikte apparatuur van belang. Daar beschik ik inmiddels over. Heb je te horen gekregen dat je laptop wegens een defect moederbord niet te repareren is, of zijn de kosten voor reparatie zo hoog dat het niet rendabel meer is, geef het dan nog niet op en breng hem langs. Je krijgt snel een diagnose en kostenplaatje voor reparatie van de MacBook te horen. De gebruikelijke kosten voor deze reparatieservice zijn bij tarieven te vinden.
Naast de logic boards van MacBooks zijn ook moederborden van op windows draaiende laptops te repareren. Neem bij interesse hiervoor even contact op.

Reparatie laten uitvoeren?

Klik hier

Garantie

Op door mij uitgevoerde reparaties geldt 3 maanden garantie. Fysieke of vochtschade onstaan na de reparatie is uitgezonderd van garantie.

Overige PCB-reparaties

Vervanging van zekeringen, weerstanden, condensators en overige SMD's is geen probleem, evenals het repareren van traces (tot op zekere hoogte). Het stellen van een diagnose bij voor mij onbekende printplaten is een stuk lastiger, zeker zonder stroomschema. Het slagingspercentage is in zulke gevallen lager, maar wie niet waagt die niet wint.

Reparatieduur

Reparaties aan een logic board of moederbord nemen meer tijd in beslag dan simpele vervangingsreparaties. Houd hier rekening mee wanneer je de laptop ter reparatie aanbied. Hou rekening met een werkdag of drie mits ik alle benodigdheden op voorraad heb. Zo niet, dan zal het langer gaan duren. Na een vooronderzoek kan ik meer duidelijkheid over de verwachte reparatieduur geven.

No cure, no pay

Bij een mislukte of onuitvoerbare reparatie betaal je niets, tenzij van tevoren anders overeengekomen.

Reparatie laten uitvoeren?

Klik hier