Vochtschadereparatie Macbook

Vraag een reparatie bij Atomrepair aan

Macbook
iMac
Laptop (Windows)
Desktop (Windows)
Geen idee
DC- of andere jack
Beeldscherm
Toetsenbord
Ventilator
Harde schijf
Scharnieren
Moederbord
*Verplichte velden

Vocht- / waterschadereparatie

Glaasje cola over je laptop gegooid? Het hoeft lang niet altijd het einde van een MacBook te betekenen. Vloeistof in een laptop zorgt voor corrosie op en om de electronische componenten. Dat resulteert in ernstige problemen, die vaak verergeren naarmate de tijd verstrijkt. Snelle actie om de problemen tot een minimum te beperken is daarom van groot belang. Zet de laptop in geen geval aan en ontkoppel de adapter. Breng de MacBook dan zo snel mogelijk langs en laat in elk geval de accu ontkoppelen om verdere schade te voorkomen.
Zeker plakkerige drank zoals koffie en frisdrank is erg hardnekkig en kan nog lang na het ongelukje voor problemen zorgen. Laat de laptop daarom zo snel mogelijk schoonmaken. Bij langer wachten wordt het probleem steeds lastiger en soms zelfs onmogelijk om nog op te lossen.

Reparatiekosten

Soms is een grondige schoonmaakbeurt voldoende om waterschade te verhelpen. Hierbij wordt de laptop compleet gedemonteerd en grondig gecontroleerd op vloeistof of restanten daarvan. Is er vloeistof op het logic board van uw MacBook terechtgekomen, dan wordt deze ultrasoon gereinigd. Dat gebeurt met een professionele reiniger (Crest CP500) en een speciaal schoonmaakmiddel wat geschikt is om een complete printplaat op de juiste wijze schoon te krijgen. Dat houdt in dat ook corrosie en vloeistof onder grotere chips goed verwijderd word, iets wat veel kwalitatief mindere appraten niet voor elkaar krijgen.
In de meeste gevallen zijn er door de waterschade onderdelen binnen de laptop beschadigd. Dat kan beperkt zijn tot toetsenbord en trackpad, maar vaak zijn er ook componenten op het logic board beschadigd geraakt. In tegenstelling tot wat de gemiddelde genius van de Apple store zal vertellen is zo'n logic board wel degelijk te repareren. Dergelijke reparaties gaan gepaard met een hoop speurwerk, geloer door een microscoop en zeer klein soldeerwerk. De kosten voor een reparatie van een logic board bij elk model MacBook kun je op de tarievenpagina terugvinden.