Accu laten vervangen

Vraag een reparatie bij Atomrepair aan

Macbook
iMac
Laptop (Windows)
Desktop (Windows)
Geen idee
DC- of andere jack
Beeldscherm
Toetsenbord
Ventilator
Harde schijf
Scharnieren
Moederbord
*Verplichte velden

Accu defect

Laadt de accu van een Macbook niet meer bij of houdt hij het steeds korter vol? Dan kan het tijd voor vervanging zijn.
De kosten voor vervanging van de accu voor elk model Macbook liggen kun je bij tarieven vinden.
Soms is niet de accu, maar het logic board de oorzaak van het niet bijladen. In dit geval is reparatie van het logic-bard de oplossing.

Controle

Om te controleren of de accu inderdaad aan vervanging toe is kun je een controle uitvoeren binnen Mac OS. Een snelle korte test: klik de batterij-indicator aan rechtsboven in beeld. Er klapt een menuutje uit waarin een aantal zaken worden weergegeven. Bij een probleem met de accu zal in dit schermpje één van volgende meldingen staan: 'vervang spoedig', 'vervang nu' of 'onderhoud vereist'. Vervang spoedig houdt in dat de accu in wat slechtere conditie is en vervanging overwogen kan worden, maar niet noodzakelijk is. Één van beide overige meldingen komt in beeld wanneer de batterij in uw macbook echt niet goed meer is.
Is er geen melding te zien in het batterij-menuutje? Dan kun je de staat van de accu controleren op deze manier:
  • Houdt de Option toets ingedrukt en klik linksboven op het Apple-menu. Klik op Systeeminformatie.
  • Klik in de lijst onder de categorie Hardware op Voeding. Aan de rechterkant is een hoop informatie te vinden, waaronder gegevens over de batterij.
Bekijk onder Statusinformatie de regels Aantal Cycli en Conditie. Ook is de regel Volledige laadcapaciteit (mAh) daarboven van interesse. De conditie geeft aan of de batterij in orde is. Niet geheel verbazingwekkend is 'normaal' goed. Het aantal cycli geeft aan hoe vaak de batterij compleet ontladen en herladen is. Afhankelijk van het type macbook is een getal tussen de 300 en 1000 in orde. Overschrijdt het aantal cycli het aangeraden maximum van Apple, dan is de aanrader om de accu te vervangen. Hoeveel cycli uw macbook normaal gesproken aan moet kunnen is onderaan deze pagina te vinden. De volledige laadcapaciteit in mAh geeft aan hoeveel vermogen de batterij nog vast kan houden. Met andere woorden: hoe lang de macbook zonder snoer kan. Wanneer dit getal onder een bepaald minimum valt (wisselt ook weer per macbook) zou de melding 'overweeg vervangen' moeten verschijnen. Maar een controle kan geen kwaad.
Een accu in een Macbook
Accuvervanging

Reparatie laten uitvoeren?

Klik hier