Blog

Vraag een reparatie bij Atomrepair aan

Macbook
iMac
Laptop (Windows)
Desktop (Windows)
Geen idee
DC- of andere jack
Beeldscherm
Toetsenbord
Ventilator
Harde schijf
Scharnieren
Moederbord
*Verplichte velden

Introductie

18 Augustus 2017
Hierbij mijn eerste berichtje, en daarin is een introductie op zijn plaats. Mijn naam is Tom Petersen en ik ben computerreparateur. Het beroep is ook wel bekend als computerdokter, 'IT-iemand', tovenaar of simpelweg nerd. In 2006 heb ik mij vers uit school ingeschreven bij de KvK, met de bedoeling mij puur op grafisch ontwerp en webdesign te storten. Pas later is daar computerreparatie en -service bijgekomen. De laatste jaren neemt reparatie een steeds belangrijker aandeel in, en dat is dan ook waar ik hier voornamelijk over zal schrijven. Logicboardreparatie, microsoldeerwerk, gereedschappen en technieken, maar ook zo af en toe wat anders.
Bovenstaande activiteiten dekken de hoofdzaak wel, hoewel computerreparatie eigenlijk nog opgesplitst moet worden tot logic-boardreparatie en alle overige reparaties en vervangingen.
Mijn reparatiewerkzaamheden begonnen met het vervangen van gebarsten schermen en afgebroken DC jacks en zijn uiteindelijk uitgebreid met diagnose en reparatie van moederborden.
Mijn bedoeling met dit blog is om af en toe wat te vertellen over een specifieke reparatie, of een bepaalde techniek of gereedschap te bespreken. Wie weet verzin ik ook nog iets anders om over te raaskallen. Het zou ook nog eens kunnen dat ook daar iets van op te steken valt, maar ik beloof niets!